HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderAlbums

BronkhorstW-TrotsalbumWESLY BRONKHORST – TROTS

Groots..!

• AMSTERDAM • Er kan geen enkele twijfel over bestaan.. 2018 is voor Wesly Bronkhorst (36) ‘zijn jaar’ geworden. Natuurlijk is het zo dat hij in 2017 zijn 15-jarig artiestenbestaan vierde en natuurlijk was zijn feestje in een uitverkocht Concertgebouw een hoogtepunt tot dan toe, en natuurlijk waren er de successingles waaronder ‘Als Jij Had Gedacht’, ‘Kom Allemaal Maar In Mijn Armen’, Ik Ga Maar’ of ‘Steeds Als Jij Me Aankijkt’ maar zijn ‘Trots Op Jou’ overtreft alles…

 Dit wonderschone liedje met prachtige melodielijn en dito muziek, de nu veel vaker gebezigde kreet ‘Trots Op Jou’ en natuurlijk de wijze waarop Wesly dit neerzet, heeft de Amsterdammer definitief op de muziekkaart gezet. Wederom het bewijs ook dat je altijd moet gaan voor de hoogste kwaliteit.. in alles! En dan.. dan kan het zomaar gebeuren dat je écht doorbreekt in ons land. O ja, ‘Trots Op Jou’ zou over 20 jaar zomaar de enige echte grote hitsingle van de zanger kunnen zijn. Zoiets overtreffen is namelijk haast geen doen, zo’n trein komt echt maar zelden voorbij, al zal de uitdaging als het goed is.. er altijd zijn.

 

‘Trots Op Jou’ is dé Nederlandstalige hitsingle van 2018 en natuurlijk komt dan de lat enorm hoog te liggen als je met een album gaat komen. Dit moet dan je nieuwe muzikale visitekaartje voor de toekomst gaan worden, een nieuwe standaard ook. Zoals gezegd een tweede ‘Trots Op Jou’, al vinden wij ‘Alles Geven’ eveneens briljant, krijg je niet snel meer laat staan dat je een album met 10-12 van dergelijke stukken überhaupt maar zou kúnnen samenstellen en produceren.

 

Die nieuwe standaard die ‘Trots Op Jou’ heeft gezet, zit ‘m vooral in de muziek. Wesly en zijn compagnon trokken de laatste jaren al regelmatig richting het Oostblok om daar de strijkers te laten inspelen voor zijn liedjes maar met ‘Trots Op Jou’ zijn die ‘slechts’ nog maar een onderdeeltje van het totaalpakket. In een tijd waarin -muziek uit het doosje- gelukkig meer en meer naar de achtergrond aan het verdwijnen is, heeft Wesly Bronkhorst daar juist een paar extra scheppen bovenop gedaan, en gaat hij nu dus voor het maximale.

 

Naast deze upgrade is er ook sprake van een verschuiving qua stijl. Het met alle respect soms wat platte volkse feest/kroegenwerk met die eeuwige (hoe mooi ook) accordeon, is ingeruild voor chique producties, liedjes met meer inhoud, style en klasse. En nee, Wesly verloochent zijn roots echt niet op zijn album ‘Trots’, maar nu openbaart zich wel de échte Bronkhorst, denken wij. Feest is mooi, gezellig, opent de tapkranen en is dus goed voor de agenda, maar ‘Trots’ en ‘Trots Op Jou’ opent juist geheel andere deuren.      

 

De echte liefhebber zal smullen van de nieuwe muzikale standaard van ‘Trots’. De 10 stukken op dit album vertegenwoordigen de nieuw gevonden sound met behoud van de -ik- van Wesly. Van vrolijk uitbundig en swingend naar dat pure verfijnde kleine. Laat je verrassen door bijvoorbeeld ‘Ik Had Het Mis’, een liedje met wat ons betreft internationale allure. Laat je pakken door die unieke opening van het karakterstuk ‘Vergeef’ of de zo prettige intieme sfeer van de binnenkomer ‘In Mijn Hart’. De beatbox, de piano, de kippenvel opwekkende strijkers en de indrukwekkende instrumentale passage van het wonderschone luisterliedje ‘Kijk Je Daar Nou Toch Eens Staan’, ook weer zo’n voorbeeld van het nieuwe elan van de volkszanger.

 

Nee, de kroeg is echt niet vergeten want ‘Ik Voel De Tranen’ is een echte. Eentje die uit kan groeien tot een klassieker in dat circuit zelfs. Wellicht staat de lente/zomerhit van 2019 trouwens ook op ‘Trots’ want ‘De Mooiste Tijd’ heeft wat dat betreft alles! De liefhebbers van vrolijke swing zullen enthousiast worden van ‘Kom Jij Eens Hier’. Lekker sjansen en dansen! ‘Trots’ waarop alles is gegeven, heeft alles én de hit van 2018 die tot in lengte van jaren gedraaid en meegezongen zal gaan worden.. ‘Trots Op Jou’!


Bronkhorst-Trotsconcert

 

 

Stemmen:

Publicatie:

|   10.12.2018   |     12.30 uur   |

Type publicatie:

Recensie

Informatie:

http://weslybronkhorst.nl/

Stream:

https://open.spotify.com/artist/6PBYhsdRwm1WbQC4GvNiCp

https://www.hitsnl.nl/page/artiest?artist=1155

Tracks:

01.Trots Op Jou | 02.Vergeef | 03.In mijn hart | 04.De Mooiste Tijd | 05.Ik voel de tranen | 06.Alles Geven | 07.Zo hier met jou | 08.Kijk je daar nou toch eens staan | 09.Kom jij eens hier | 10.Ik had het mis

Biografie:

Wesly Bronkhorst was als kind al veel met muziek bezig. Drie jaar lang was hij één van de vaste zangers bij Café Bolle Jan in Amsterdam. In de loop van de jaren heeft hij al op tal van grote podia zijn opwachting gemaakt: het Jordaanfestival, de viering van honderd jaar Albert Cuyp in Koninklijk Theater Carré, en in mei 2008 tijdens het concert ‘Samen met Dré’ in de Amsterdam Arena en eind 2003 verscheen zijn eerste single ‘De Zon Die Schijnt’. In 2007 wordt gevolgd door zijn debuutalbum ‘Kom Maar Bij Mij. Met het nummer ‘WY’ verzorgde hij de openingsdans op het huwelijksfeest van Wesley en Yolanthe Sneijder in Italië. Inmiddels heeft de zanger vele singles en albums op zijn naam staan en behoort hij tot de gevestigde orde van de Nederlandstalige muziek. 2017 is een bijzonder jaar voor Wesly; Jaap van Zweden reikt het dubbelalbum ‘15’ uit aan de volkszanger en op 15 mei 2017 viert de zanger zijn 15-jarig jubileum met een feest in Het Concertgebouw in Amsterdam dat later op 2DVD/CD is uitgebracht. In 2018 beleeft Wesly zijn grote doorbraak als ‘Trots Op Jou’ maanden achtereen in de hitlijst vertoeft en her en der op de eerste plaats terechtkomt.

Discografie singles:

De Lucht Was Blauw (2007), Jij En Ik (2011), Kom Allemaal Maar In Mijn Armen (2012), Als Jij Had Gedacht (2013), De Eerste Kus (2013), Ze Moeten Boven Even Wachten (2014), Kom Allemaal Maar In Mijn Armen (2014-Versie), Ik Ga Maar (2014), Kerst In De Jordaan (2014), Vaya Con Dios (2015), Mooiste Van De Klas (2015), Zo Verwend (2015), Allermooiste glimlach (2016), Als Ik Het Toch Allemaal Geweten Had (2016), Je Begrijpt Me (2016), Jij Moet Nu Goed Zo Met Me Doorgaan (2017), Steeds Als Jij Me Aankijkt (2017), Meid Van De Straat (2017), Zal Ik Jou Ooit Nog Zien (2017 Live In Het Concertgebouw), Trots Op Jou (2018), Alles Geven (2018_

Discografie albums:

Kom Maar Bij Mij (2007), Wesly Bronkhorst (2013). Op Weg (2015), 15 (2017), 15 Jaar Live In Concertgebouw (2017 - 2DVD/1CD), Trots (2018)

 

©HollandseHitsForum.nl