HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderAlbums

HeesenJ-VerbintenisalbumJEFFREY HEESEN – VERBINTENIS

Intense belevenis..!

• OSS • “De toekomst is 3 jaar geleden al begonnen, het is fantastisch wat ik nu allemaal mag en kan doen, in gedachten ben ik er dag en nacht mee bezig”, aldus Jeffrey Heesen die zijn tweede album heeft opgenomen en hieraan ‘Verbintenis’ als titel heeft gehangen. Al in het begin van HollandseHitsForum.nl in 2007 hadden we Jeffrey (28) al in de smiezen, maar het zou tot zijn deelname aan Bloed Zweet & Tranen in 2015 duren, alvorens hij bij alle liefhebbers van het Nederlandstalig bekend raakte. Hierbij brak hij samen met Tino Martin en John West door in ons land! Een zeer veelbelovende generatie die nu…

 

…met Wesly Bronkhorst en André Hazes, dit genre nu feitelijk ook aanvoeren. Zij durven te investeren in pure kwaliteit op productioneel vlak, waren in staat een eigen stijl te ontwikkelen en wisten zo dus een plekje te bemachtigen in een toch overvol muzikaal landschap. En nee, Jeffrey stond nog niet de ZiggoDome of in Het Concertgebouw, maar op allerlei gebied zou je de zanger uit Oss toch minstens dezelfde status toedichten als zijn hierboven genoemde collega’s, menen wij. De opvolger van het fantastische album ‘Intens’, uitgebreid bewierookt op deze website destijds trouwens, heet dus ‘Verbintenis’. De lat is ermee héél hoog komen te liggen. Met minder mag Jeff nooit meer genoegen nemen, de muziekliefhebber is de grote winnaar.

 

“Ook op dit album zijn hoofdrollen weggelegd voor blazers en strijkers. Jeffrey heeft samen met producent Waylon van der Heijden 12 liedjes gemaakt met diepgang en gevoel. Ook de teksten en composities zijn van hun hand. De singles ‘Jij’, ‘Liefde Voor Altijd’, ‘Nikita’ en ‘Ik Laat Je Liever Alleen’, haalden allen al goede recensies. Naast de deze singles staan er negen nieuwe nummers op het album, aangevuld met twee mixen. Geniet mee van zijn muzikale ontwikkeling op dit album waarmee Jeffrey een steeds vastere verbintenis krijgt met zijn creatieve toekomst, ‘Net even iets anders, hoe eigenwijs kun je zijn”, aldus begeleidend schrijven van ‘Verbintenis’.

 

Op dit opnieuw meer dan uitstekende album, verbindt Jeffrey zich aan de sound van de voorganger maar durft hij ook onomwonden de muzikale breedte op te zoeken. Nieuwe verbintenissen maar wel volledig geïntegreerd bij al hetgeen eerder door hem is uitgebracht. Is de liefde uiteraard het hoofdthema met geluk en voorspoed, maar ook de tegenslagen zijn daar, of wat te denken van de groeiende twijfels met uiteindelijk het verdriet van de onvermijdelijk lijkende breuk. Alles passeert op ‘Verbintenis’, iets wat ons mensen uiteraard ook verbindt, en dus ook ontzettend herkenbaar voor velen! Muzikaal is het gewoon (nou gewoon…) smullen geblazen van track-1 tot de laatste tonen van track-14. Ongekend voor het Nederlandstalig, van absoluut topniveau, gedurfd en uitermate creatief. ‘Deel Van Mij’ en ‘Laat Mij Maar Gaan’ lijken hits in de dop maar we kunnen er niet omheen; ‘Donker’ is de absolute opvolger van die megahit: ‘M’n Engel’.

 

‘Verbintenis is opnieuw een ~intense~ belevenis’!

 

Stemmen:

Publicatie:

|   23.10.2018   |     16.45 uur   |

Type publicatie:

Recensie

Tracks:

01.Nikita | 02.Noem Mij Geen Schat |   03.Liefde Is Magie | 04.Ik Laat Je Liever Alleen |   05.Liefde Voor Altijd | 06.Donker   | 07.Laat Mij Maar Gaan |   08.Deel Van Mij | 09.Even Wachten |   10.Ga Niet Twijfelen | 11.Jij (Album Versie) |   12.Mijn Kleine Meid | 13.Nikita (Golddiggers Remix) |   14.Liefde Voor Altijd (Golddiggers Remix)

Informatie:

https://www.facebook.com/Jeffreyheesen

Stream:

https://open.spotify.com/artist/1kIanYuEXT2fojrZmrLLNp

https://www.hitsnl.nl/page/artiest?artist=542239

Biografie:

Jeffrey doet op jeugdige leeftijd al mee aan playbackshows en talentenjachten. Eén daarvan wint hij en zijn prijs is het mogen opnemen van een single en een videoclip. ‘Hey Lieve Meid’ is de titel van zijn debuutsingle dat in 2004 verschijnt. Ondertussen zijn diverse singles van deze zanger verschenen en is nog een talent ontdekt want hij schrijft ondertussen liedjes voor collega artiesten. Begin 2015 verschijnt Jeffrey in het SBS-programma Bloed Zweet & Tranen alwaar hij grote indruk op jury en publiek maakt, het tot de finale schopt maar uiteindelijk kiest het publiek de tiener Driekes tot winnaar. Ondanks dat de Ossenaar niet wint betekent zijn deelname de inleiding richting een landelijke doorbraak. De singles die volgen ‘Mag Ik De Zon Laten Schijnen’, ‘De Wereld Is Van Ons’ en ‘Zijn We Uitgepraat’ komen hoog in de Nl-talige hitlijsten. In april 2016 verscheen Jeffrey’s debuutalbum ‘Intens’ waarvan de single ‘Mijn Engel’ wekenlang op Nr.1 stond in o.a. de HHF-TOP40.

Discografie singles:

Hey Lieve Meid (2004), Kom Toch Bij Me Terug’ (2006), Als De Bouzouki’s Klinken(2007), Blijf Vannacht Bij Mij (2008), 1 Blik Van Jou (2010), Casanova (2012), Ik Heb Je Niet Gevraagd (2013), Zomerliefde (2014), Mag Ik De Zon Laten Schijnen (2015), De Wereld Is Van Ons (2015), Zijn we uitgepraat (2016), One Night Stand (2016), M’n Engel (2016), Jij (2017), Liefde Voor Altijd (2017), Ja Het Is Kerstmis (2017), Nikita (2018), Ik Laat Je Liever Alleen (2018)

Discografie albums:

Intens (2016)

 

©HollandseHitsForum.nl