HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

190201HHF-bannerRadio
161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderNieuws

180918BumaNLWINNAARS BUMA NL AWARDS 2018

Wesly Bronkhorst en André Hazes winnen in categorie Hollands

• UTRECHT • Onder andere Marco Borsato, André Hazes, Lil’ Kleine, Wende, Wesly Bronkhorst, Ronnie Flex en Nielson waren 1 oktober JL. in het Utrechtse Tivoli-Vredenburg de belangrijkste winnaars tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards. Nieuw zijn de categorieën Helden Oeuvreprijs die naar Koos Alberts ging en Beste Act Levenslied die gewonnen werd door Jannes. Eerder had Thomas Tol uit handen van Minister van OC&W Ingrid van Engelshoven al de Lifetime Achievement Award mogen ontvangen.

 

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur: "Vorig jaar hebben we doelbewust gekozen om de muzikale focus van Buma NL te verbreden. En met succes. Nu draait Buma NL om de genres Hollands, Populair, Urban en Alternatief. Dat geldt ook voor de Awards die we uitreiken aan componisten en uitvoerende artiesten. De Awards zijn een belangrijke erkenning voor het talent en het behaalde succes en onderstrepen het belang van het werk van componisten en uitvoerende artiesten voor de Nederlandse muziekcultuur. Buma NL is daarmee – nu voor de negende keer - echt dé plek waar makers en uitvoerende artiesten in alle genres elkaar ontmoeten, verbindingen leggen, van elkaar leren, samenwerkingsverbanden aangaan en ook elkaar waarderen voor de Awards die er gewonnen worden.”

 

De bezoekers aan Buma NL konden overdag in TivoliVredenburg deelnemen aan het conferentieprogramma waarin de meest actuele en relevante onderwerpen uit de muziekindustrie aan bod kwamen, maar ook netwerken, advies vragen aan muziekprofessionals tijdens de speeddate sessies, aanschuiven of meedoen aan vakgerichte workshops over componeren, produceren en tekstschrijven.

 

Tijdens de afsluitende Awardshow ontvingen Marco Borsato en André Hazes, die vorig jaar nog de opening van Buma NL verzorgden, een onderscheiding voor Beste Album in respectievelijk de categorie Populair en Hollands.

 

De Urban Awards gingen naar Lil’ Kleine (Meest Succesvolle Album - Alleen) en Ronnie Flex (Meest Succesvolle Single – Blijf Bij Mij, ft. Maan). In de categorie Meest Succesvolle Album – Alternatief was de Award voor Wende met het album Mens. Naast een Award voor Ronnie Flex waren de overige Awards voor Meest Succesvolle Single voor ‘Trots Op Jou’ van Wesly Bronkhorst (Hollands) en ‘Diamant’ van Nielson (Populair).

 

Thomas Tol kreeg eerder al zijn Lifetime Achievement Award uitgereikt door Minister Ingrid van Engelshoven van OC&W. Tijdens de Awardshow zette zanger Jan Smit de Volendamse componist opnieuw in het zonnetje. Tol, die tijdens de conferentie al openhartig vertelde over zijn bijna 50-jarige carrière als componist, toonde zich zeer vereerd met deze onderscheiding. Overigens werd Jan Smit verrast met de door Buma/Stemra geïnitieerde Hollandse Meesters Award.

 

Winnaars Buma NL Awards 2018 (Genre volks/levenslied)

 

Meest Succesvolle Album – Populair

Marco Borsato – Thuis

 

Meest Succesvolle Album – Hollands

André Hazes – Wijzer

 

Meest Succesvolle Single – Hollands

Wesly Bronkhorst – Trots Op Jou

 

Beste Act Levenslied

Jannes

 

Beste Producer

Waylon van der Heijden

 

Grootste Talent

Marlane

 

Meest gedraaid in de Nederlandse horeca – Hollands

Frank van Etten – Huisje op wielen

 

Helden Oeuvreprijs

Koos Alberts

 

Lifetime Achievement Award

Thomas Tol

 

Buma/Stemra Hollandse Meesters Award

Jan Smit

 

Industry Award

Tom Peters

 

“Het is een enorme eer om deze prijzen te mogen winnen voor mijn single ‘Trots Op Jou’. En dat dit dan gebeurd met de plaat waarvan ik, samen met Raymond de Bruijn en Hans van Vondelen, voor het eerst de tekst en muziek zelf heb geschreven, geeft deze prijzen extra glans”, aldus Wesly Bronkhorst.

 

“Dit is echt prachtig! Ik knok en zing al ruim 16 jaar. Dan is het echt zo mooi wanneer je iets van waarde als beloning voor je werk ontvangt. Deze Buma NL Award is de kroon op mijn werk. Ik ben echt ontzettend dankbaar dat ik deze erkenning mag ontvangen”. Extra trots is Frank op het feit dat ‘Huisje op wielen geheel uit eigen hand komt. “Ik heb voor dit lied zowel de tekst als de muziek geschreven, en de productie gedaan. Dat geeft deze Buma NL Award een bijzonder mooie glans. Het is daarmee voor mij een extra stimulans na al dat harde werken om door te gaan, om te blijven schrijven, en om mijn eigen hart hierin te blijven volgen”, zo laat Frank van Etten weten.