HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

190201HHF-bannerRadio
161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderNieuws

180928KoosAlbetsOverledenklOVERLIJDEN KOOS ALBERTS GROOT VERLIES VOOR NEDERLANDSE LIED

Voor 'altijd' icoon van het levenslied..!

“Jij.. komt nooit meer terug, voorbij.. het ging allemaal zo vlug..”! Koos Alberts is niet meer. De man die in 1984 ineens doorkwam en met liefst drie hitsingles tegelijk, te weten ‘Ik Verscheurde Je Foto’, ‘Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten’ en ‘Waarom Ben Ik Met Kerstmis Zo Alleen’, in de TOP10 stond. Jacobus Johannes Krommenhoek, geboren 3 februari 1947 in de Jordaan, metselaar, later patatbakker en toen nog vooral zanger op bruiloften en partijen. In 1984 werd hij in één klap BN’er, iemand met een ongekend hoge gunfactor zowel bij publiek, media als bij zijn collega’s…

 

 

Plat Amsterdams, een doodgewone volkse jongen die altijd zichzelf is gebleven en mede hierdoor uitgroeide tot één van de pijlers in de geschiedenis van het levenslied. Zo’n 40 singles, 24 CD-albums en een DVD laat hij voor de eeuwigheid achter. Afgelopen juli werd bekend dat Koos leed aan blaaskanker. Gedurende weken ging hij het gevecht aan de ziekte te overwinnen. Hij leek aan de beterende hand te zijn, verliet de intensive care in een ziekenhuis in Enschede, maar op 28 september overleed de zanger toch.

 

Op 29 november 2014 was HollandseHitsForum.nl aanwezig bij het jubileumfeest van Koos in Hardersplaza in zijn woonplaats Harderwijk (Hierden). Hieronder het verslag en enkele foto’s. Koosie.. Koosie.. Koosie.. is niet meer! Hopelijk blijven de Koos Alberts-Awards tot in lengte van jaren uitgereikt worden, daarnaast zal zijn muziek vast voor altijd voortleven bij de liefhebber van het levenslied.

 

 

 

30 JAAR FEEST MET.. KOOS ALBERTS

Hardersplaza uitverkocht voor jubileumfeest..!

De 67-jarige Koos Alberts brak eind 1984 door. Zijn singles ‘Ik verscheurde je foto’, ‘Gisteren heeft zij mij verlaten’ en ‘Waarom ben ik met kerstmis zo alleen’ stonden tegelijk in de TOP10 van de hitlijsten. Precies 30 jaar geleden dus! Zijn jubileumfeest op 30 november jl. in Hardersplaza te Harderwijk met vele gastoptredens, is er eentje die met gouden letters bijgeschreven mag worden in de annalen van het Nederlandse lied. De volkszanger werd deze avond vanwege zijn jubileum regelmatig in het zonnetje gezet.  

 

Al snel na half acht na het openen van de toegangsdeuren van Hardersplaza, stroomde de zaal helemaal vol. Enkele dagen voor deze dertigste november liet de organisatie dan ook weten dat het compleet uitverkocht was. Het was DJ René Verkerk die het publiek alvast wat opwarmde met zijn muziek waarna de presentator van de avond Menno Muis de artiesten aankondigde van het voorprogramma: Allan Hoekman, Carina Lemoine en Glenn de Koning. Hierna was het tijd voor het uitgebreide hoofdprogramma met allereerst de optredens van Willem Barth en John de Bever en vervolgens was daar voor de eerste van in totaal drie setjes, Koos Alberts met zijn 12-koppige Koos Alberts-Showorkest.

 

De sympathieke geboren Jordanees, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau heeft een kleine 30 albums, 40 singles en meer dan 400 liedjes op zijn naam. De volkszanger woont in Hierden en omdat dat praktisch om de hoek ligt van Hardersplaza was dit dus een complete thuiswedstrijd voor Koos. In het eerste blok bracht hij de liedjes van de eerste tien jaar van zijn zo succesvolle carrière. Liedjes die door de fans nog altijd omarmd worden maar voor Koos waren er toch een aantal bij die hij in geen jaren meer had gezongen. Met live drums, toetsen, gitaren, een accordeonist en backings met hierin o.a. Emile Hartkamp, werd het een show zoals het hoort bij een jubileum als deze. Uit handen van Leo Lukassen van Lukassen Producties, artiestenbureau en boekingskantoor uit Nijmegen, kreeg Koos in dit eerste blok een diner bon voor het hele gezin uitgereikt.

 

Hierna mochten Koos en de orkestleden gaan pauzeren en kreeg het publiek optredens voorgeschoteld van achtereenvolgens Stef Ekkel, Jannes en Dirk Meeldijk. Hardersplaza schudde op haar grondvesten met oer-Hollandse klassiekers als ‘De Woonboot’, ‘Mijn naam is Jannes’ en ’Ik hou van het leven’. Als Koos en het orkest het podium weer betreden voor hun tweede setje met muziek uit 1994 tot 2004, volgen er diverse emotionele momenten. Koos zingt namelijk liedjes samen met zijn zoon Dave en later ook met dochter Christa maar het is vooral het niet vooraf aangekondigde optreden van kleindochter Tessa dat hem zichtbaar raakt. Ook burgemeester van Harderwijk Harm-Jan van Schaik meldt zich op het podium om de ere-speld van deze gemeente te overhandigen aan Koos met uiteraard de nodige loftuitingen. Tot slot van dit blok krijgt Koos van radiomaker en tegenwoordig ook zanger, Hessel Wijkstra een award uitgereikt omdat liedjes en clips van de Jordanees 10.000 keer zijn gepasseerd bij RadioNL en TV-Oranje.

 

De optredens van Peter Beense, Pierre van Dam en Corry Konings vormen de inleiding richting het laatste blok waarin Koos de jaren 2004 tot 2014 zou gaan bezingen. Uiteraard speelt Corry hierin een aanzienlijke rol. In 1987 namen zij en Koos al een album op, scoorden ze een dikke hit met ‘Ik wil altijd bij jou zijn’ en anno 2014 staan zij weer in de hitlijsten met hun duetsingle ‘Die mooie tijd’. Los van dit alles reikte Corry onlangs het jubileum dubbelalbum ’30 Jaar Koos Alberts.. Die mooie tijd’ uit aan Koos in zijn achtertuin in Hierden. Kortom volop sentiment en nostalgie van twee absolute iconen uit de Nederlandse volkse muziek. Tot slot van deze zeer bijzondere avond en geslaagde avond was er ook nog een afterparty met optredens van Erik van Klinken, Jolanda ten Hoven en René Eshuijs.

 

Alleen maar lachende gezichten bij zowel artiesten als publiek, een uitstekende sfeer in een prachtige entourage en een voortreffelijk orkest. En natuurlijk de jubilaris zelf, de man die de Nederlandse muziek al zoveel kleur gaf en voorlopig nog wel een poosje zal blijven kleuren immers er schijnt een album vol duetten in de pen te zitten. Uiterlijk soms geroerd maar het meeste zal van binnen verwerkt zijn en later uiteraard samen met zijn Joke. Zij mogen hartstikke trots zijn op zo’n carrière ondanks… u weet wel. Hij zong het zelf in 1990; ‘Het leven is te mooi voor tranen’, was getekend: Koos Alberts.  

180928KoosAlbetsOverledengr1