HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderAlbums

BerendseY-EindealbumYVES BERENDSE – HET EINDE VAN HET BEGIN

Debuutalbum gepresenteerd tijdens eerste live concert..!

• ZANDVOORT • Tussen 2015 en 2017 verkreeg Yves Berendse (24) landelijke bekendheid met zeer toegankelijke en frisse volkssongs als ‘Droomvrouw’, ‘Zin In Jou’ en ‘Ik Wil Alleen Maar Jou’. De geoefende luisteraar hoorde en zag ook dat we hier te maken moesten hebben met een (letterlijk) groot aanstormend talent. Lang, goed figuur, goeie kop en belangrijk; een prima stemgeluid! Eind 2015 verkozen tot ‘Beste Nieuwkomer’ op deze website (Zie hier), in 2016 winnaar van de Buma Talent Award en nu twee jaar later lanceert hij zijn debuutalbum ‘Het Einde Van Het Begin’ tijdens een concert in een bomvol Tuschinski.

 

Voorzichtig wordt in de wandelgangen geopperd dat Yves misschien wel zijn inmiddels doorgebroken collega Tino Martin achterna gaat. En hoewel u het verhaal van de appels en de peren kent, Yves lijkt alles te hebben om in elk geval te gaan slagen als artiest. Zijn album bevat alle eerder verschenen liedjes waarin toch overduidelijk verandering (lees: ontwikkeling) is waar te nemen. Liedjes als ‘Lust’ (huidige single) en ‘Als Ze Danst’ zijn beduidend steviger en zwaarder dan de meer volkssongs als bijvoorbeeld ‘Ik Wil Alleen Maar Jou’. Hiermee verbreed hij zijn publiek waarschijnlijk, al kan te zware pop er ook toe leiden dat mensen afhaken.

 

Feit is dat die laatste singles meer geschikt lijken voor de bühne dan voor op de (volkse) radiozenders. Keuzes waar een jonge artiest altijd voor komt te staan. Jezelf breed presenteren en je inhoud en mogelijkheden tonen, lijkt een uitstekende zaak. Vraag blijft natuurlijk wel waar de titel ‘Het Einde Van Het Begin’ precies voor staat. Neemt hij daarmee afscheid van de misschien wat zoete maar o zo toegankelijke nummers als ‘Droomvrouw’ en groeit hij door naar een popartiest waarvoor ook in Hilversum deuren open gaan? Het zou zomaar kunnen! Hoe dan ook Yves Berendse is een zeer interessant talent met mogelijkheden en onze nieuwsgierigheid is dan ook groot naar het verloop van zijn verdere carrière.

 

Stemmen:

Publicatie:

|   06.09.2018   |     10.45 uur   |

Type publicatie:

Recensie

Tracks:

01.Lust | 02.Als ze danst |   03.Overdoen | 04.Dat is liefde |   05.Net als Domino | 06.Zin in jou |   07.Nee zo ben ik niet | 08.Ik wil alleen maar jou |   09.Vakantieliefde | 10.Droomvrouw |   11.Voor jou | 12.Heb ik ooit gezegd

Informatie:

http://yvesberendse.nl/

Stream:

https://open.spotify.com/artist/7wGBPJk6sHwRCozFfhU09F

https://www.hitsnl.nl/page/artiest?artist=1800523

Videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=YxPqS6N5SoY

Biografie:

Yves Berendse begint op zijn achttienjarige verjaardag tijdens een door zijn ouders georganiseerde surprise party in zijn stamcafé, met zingen. Dit werd door de aanwezige gasten met zoveel enthousiasme ontvangen dat Yves vele weekenden in zijn stamcafé de microfoon ter hand zou nemen om de gasten te vermaken. Wat eigenlijk met een geintje begon pakte voor Yves uit tot een passie. Yves nam zanglessen en liet eigen orkestbanden maken om zich te onderscheiden van de vele zangers en zangeressen. Hij gaat optreden door heel ons land tot zelfs in Spanje aan toe. In 2015 is de zanger te zien bij Bloed, Zweet & Tranen, op 13 april van datzelfde jaar won hij de talentenjacht van Jantjes Verjaardag en werd hij de nieuwe huiszanger. Onder grote belangstelling werd enkele dagen later zijn eerste single ‘Voor Jou’ gepresenteerd voor zo’n 600 aanwezigen. Tijdens de Toppers-concerten van 2017 trad Yves samen met Danny Froger en Danny Niolay op als pauzeact en daarnaast is hij te zien bij Sterren Muziekfeest op het Plein.

Discografie singles:

Voor Jou (2015), Droomvrouw (2015), Zin In Jou (2016), Ik Wil Alleen Maar Jou (2017), Net Als Domino (2017), Als Ze Danst (2017), Heb Ik Je Ooit Gezegd Dat Ik Je Liefheb (2018), Dat Is Liefde (2018), Lust (2018)

Discografie albums:

Het Einde Van Het Begin (2018)

 

©HollandseHitsForum.nl