HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderAlbums

DondersR-GelukalbumROY DONDERS – GELUK & VERDRIET

"Gevoel dat ik op de juiste weg zit..”!

• TILBURG • Drie jaar na ‘Ik Wil Jou’ is het tweede album van volkszanger Roy Donders (27) een feit. Het schijfje kreeg de opvallende titel ‘Geluk & Verdriet’. Het droeve afscheid van zijn grootouders kort achterelkaar, is ongetwijfeld aanleiding geweest en mede ook door zijn huidige single ‘Waar Ben Je Nou…’, om het woordje ‘verdriet’ in de titel op te nemen. Eigenlijk is Roy best een lastige klant voor menig muziekliefhebber. Natuurlijk, we kennen hem (een beetje) door de tv-soaps waardoor een ware hype rond zijn persoontje en o.a. zijn huispakken ontstond, maar wie zijn ‘shows’ zag op bijvoorbeeld het Mega Piratenfestijn…

 

..strak geregisseerd, gelikt, energiek en bruisend; vermoedde dat Roy wel eens tot een muzikale sensatie zou kunnen gaan uitgroeien in ons land. Dit was nog nooit vertoond binnen het circuit. Maar verder dan ‘een vermoeden’ is het eigenlijk nooit gekomen vooralsnog. Geen theatershows en op muzikaal vlak bleven echte hits uit. Misschien is Nederland te klein hiervoor en was inderdaad de stap naar Duitsland een even logische als onbereikbare immers.. hoe kun je succesvol zijn terwijl je tegelijk op meerdere paarden meent te moeten gokken? Niemendalletjes als ‘Lalalelale’ of ‘Japapadada’, wat zegt dat de gemiddelde muziekliefhebber nou, of misschien werd u hierdoor juist gepakt in het uitgaansleven?

 

Maar toen ineens was daar het fantastische liedje ‘Waar Ben Je Nou..’. Een dijk van track (HHF-Kanjerschijf) met uiteraard die reeds genoemde droevige aanleiding. Maar ineens is daar wel die andere kant van Donders te horen. En misschien wel de meest aansprekende kant ook meteen nadat die strakke shows waarover we eerder spraken, niet dié impact en waardering in ons land lijken te hebben gekregen? Hoe dan ook, zijn tweede album telt 12 tracks waaronder uiteraard de singles ‘Hoor Je 't Ritme Van M'n Hart (Boem Boem)’, ‘Waar Ben Je Nou’, ‘Kom Maar Kom Maar’, ‘Kom Dichterbij’ en het hierboven reeds aangehaalde ‘Japapadada’.

 

“Dit is de eerste keer dat ik muziek maak met een verhaal”, aldus Roy die vervolgt met: “Het hele album bij elkaar vormt wie ik nu ben, de conclusie is dat alles draait om.. Geluk & Verdriet”. De Tilburger laat verder weten dat hij het gevoel heeft op de juiste (muzikale) weg te zitten nu. En daar gaat het misschien wat wringen want zelfs een navigatieapparaat uit het topsegment gaat u dat waarschijnlijk niet vertellen. Geen twijfel.. de accordeon is de leidraad net als de Spaanse muzikale invloeden die je vaak terug hoort. En oké, de teksten gaan zo soms wat dieper in op het leven. Luister maar naar ‘De Wereld’, ‘Waar Ben Je Nou’, ‘Hoeveel Ik Om Je Geef’ (tekst: Marc Daniëls) of de titeltrack ‘Geluk & Verdriet’.

 

Je krijgt dus een mix van hyper commerciële nummers aangevuld met liedjes met een beetje meer. Zo soms voelt dat als een ietwat onlogische combinatie. Enerzijds zou je Roy ook niet meteen het al te serieuze werk toedichten. ‘Waar Ben Je Nou’ bewijst juist weer het tegendeel hierop, al zijn tekst en de ijzersterke muziek wel de sterkhouders in deze. Gelukkig vindt Roy zelf wél dat hij op het juiste spoor zit en moeten wij onze navigatie maar eens laten nakijken op softwarematige onvolkomenheden? Misschien verwachten we een knetterend spektakel maar is dat gewoon niet reëel..? En toch lijkt dat wel in (de act) Roy Donders te zitten! Gelukkig heeft hij nog alle tijd om zijn muzikale ik verder te ontwikkelen en te (her)ontdekken!?

   

 

Stemmen:

Publicatie:

|   09.07.2018   |     20.00 uur   |

Type publicatie:

Recensie

Tekst/Muziek:

01.Alleen Maar Dansen Met Jou | 02.Zo Zal Ik Altijd Blijven |   03.Hoor Je 't Ritme Van M'n Hart (Boem Boem) |   04.Waar Ben Je Nou | 05.Hoeveel Ik Om Je Geef |   06.Een Vriend Voor 't Leven Ben Jij   | 07.Al Mijn Maten (met Wesley Klein) | 08.De Wereld |   09.Kom Dichterbij | 10.Japapadada |   11.Kom Maar Kom Maar | 12.Geluk & Verdriet

Informatie:

https://www.facebook.com/roy.donders/

https://roydonders.tv/

Stream:

https://open.spotify.com/artist/4UuqYrvax6M2JXhQ3lwB1L

https://www.hitsnl.nl/page/artiest?artist=1060197

Biografie:

Roy Donders is stylist, kapper en volkszanger, die vooral bekend kreeg middels het televisieprogramma “Roy Donders: Stylist van het Zuiden”. Roy probeerde in eerste instantie bekend te raken als volkszanger. Hij nam deel aan de mini-playbackshow, was te zien bij de televisieprogramma’s Life & Cooking en Gypsy Girls en bracht een aantal singles uit. Toch waren het de huispakken en de realitysoap die Donders zijn bekendheid gaven. Begin 2014 scoort hij zijn eerste TOP100 notering met de single ‘Ga voor goud’. Samen met René Froger en acteur Frank Lammers was Roy actief in de commercials “Juich voor Oranje”, dit in het kader van een juichpakken-lijn en de gelijknamige WK-single van Froger. In de zomer van 2015 verschijnt Roy ’s debuutalbum ‘Ik wil jou’ en is er de aankondiging van een theatertoer door ons land die uiteindelijk geen doorgang vindt. In 2016 tekent hij bij Berk Music en via een nieuwe soap te zien hoe een poging wordt gewaagd in Duitsland succesvol te worden.

Discografie singles:

Ga Voor Goud (2013), Ik Wil Jou (2014), Lalalelale (2015), Hoor Je ’t Ritme Van M’n Hart (boem boem – 2016), Kom Dichterbij (2016), Wat Zijn Ze Lekker (2017 met Patty Brard), Kom maar kom maar (2017), We Zullen De Laatste Zijn (2018 met Patty Brard), Japapadada (2018), Waar Ben Je Nou… (2018)

Discografie albums:

Ik Wil Jou (2015), Geluk & Verdriet (2018)

 

©HollandseHitsForum.nl