HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderNieuws

180506INTERVIEWjettieKleinSPECIAL: JUBILARIS JETTIE PALLETTIE

10-Jarig jubileum gevierd met feest en albumrelease

In 2008 lanceerde ze ‘Ik Zit In Een Cafeetje’ en daarmee introduceerde de kleurrijk uitgedoste Jettie Pallettie, zichzelf aan het publiek destijds. Deze feest-act werd een succes dat zelfs grenzen overschrijden zou. Immers de laatste jaren is onze Jet populair geworden bij onze zuiderburen. 28 april 2018 vierde Jettie haar 10-jarige jubileum met een feest in het Vlaamse Ninove waarbij meteen haar vierde album ‘Pinten & Patatten’ werd gepresenteerd. Van ‘Cafeetje 1.0’ tot ‘Cafeetje 3.0’ ofte 10 jaar Jettie Palettie... hoogste tijd om deze gezellige feest-act eens wat vragen voor te leggen!

 

 

Als eerste van harte gefeliciteerd met je 10-jarig jubileum Jettie! Hoe is de act Jettie Pallettie ontstaan eigenlijk? Als eerste dank jullie wel! 10 jaar is inderdaad voor mij ook al een flinke mijlpaal. Nooit gedacht dat toen ik ermee begon dit zo zou uitpakken. Jettie is ontstaan in samen span met Rob Peters (helaas in 2013 overleden ) van Captain Rob Records. Waylon van der Heijden en ik zaten in de Goldfinger studio en maakte van het liedje van Bobby Prins ‘Ik Zit Een Cafeetje’ een moderne track. We bewerkte dit liedje op een vrolijke manier en het bleek een schot in de roos ! Vele Dj's hoorde ervan en zagen hoe het publiek erop reageerde, zo belandde het in alle kroegen , feesten en partijen. Ik bedacht een grappig typetje dat bij de muziek paste, trok een mooi kostuum aan en het feest kon losbarsten.

 

De eerste singles waren direct een doorslaand succes, ons landje en ook Vlaanderen zaten blijkbaar te wachten op zo’n vrolijke feestact? Ja inderdaad, de act was voornamelijk ontstaan omdat de muziekstijl zich daar voor leende en ik vond dat er weinig acts waren, vroeger waren er meer zoals Sugar Lee Hooper, André van Duin, Corry van Gorp, Ria Valk, Adèle Bloemendaal (grote namen dat zeker). Dat vond iedereen altijd te gek en zeg nou zelf hoe leuk is het dat er bij dit soort grappige en vrolijke liedjes ook een vrolijke typje staat te performen.

 

Sommige artiesten worden overal waar ze zijn herkend. Vind je het een voor- of nadeel dat Jettie zonder haar kleurrijke uitdossing, misschien minder- of helemaal niet herkend wordt? Ik vind het juist een groot voordeel, ik kan ongestoord met vrienden en familie uit gaan of gezellig dineren zonder dat er fans komen voor een foto of iets dergelijks. Ik maak namelijk altijd tijd voor de fans na elk optreden voor een meet en greet en dan kunnen ze zoveel foto’s maken als ze willen.

 

180506INTERVIEWjettie03 

 

Voor de kleding van Jettie Pallettie moeten haast wel extra kasten voor zijn aangeschaft in de loop der tijd? Ja, haha inderdaad! Ik heb inmiddels een groot rek en 2 extra kasten voor denk ik zo’n 30 kostuums die ik in die 10 jaar heb gemaakt.

 

Stel er komt een mannelijke tegenhanger van Jettie Pallettie.. hoe zou ze dat vinden?

Er zijn al mannelijke tegenhangers alhoewel ik daar niks op tegen heb trouwens, denk aan Ronnie Ruysdaal, schitterend hoe hij dat doet! Ik denk dat iedereen het wel eens leuk vindt om eens een ander type te mogen spelen dus ik zou zeggen ga u gang ik weet hoe het is en het geeft veel voldoening.

 

Waarom is destijds gekozen voor ‘Ik Zit In Een Cafeetje’ als eerste single?

Ik was altijd al bezig met het bewerken van oude liedjes en het opnieuw doen laten opleven, dat vind ik zo'n leuke uitdaging en dat heb ik ook met het eerste liedje gedaan. Het deuntje van Bobby vond ik zo leuk maar ‘t mocht destijds iets moderner van mij. Waylon, al 15 jaar mijn beste maatje trouwens, is de accordeon expert en ik wist dat we er iets moois van konden maken dus zo gezegd zo gedaan !

 

10 jaar na dato heb je een 3.0 versie van ‘Cafeetje’ op single uitgebracht als voorloper van een nieuw album. ‘Cafeetje’ is hét lijflied van Jettie geworden. Is dat een keuze van Jettie of van het publiek? Dat is de keuze van het publiek! Overal waar ik kom vragen ze of ik 'Cafeetje' wil zingen en het liefst 2 keer. De afgelopen 10 jaar zing ik dat dus bij elk optreden en heb dat nooit mogen overslaan! Ja, de mensen blijven het te gek vinden. Om een beetje in tijd mee te gaan maakte we een nieuwe versie met een nog iets meer moderne twist.


180506INTERVIEWjettie02

 

‘Pinten En Patatten’ is de titel van je nieuwe album.. dat klinkt vrij Vlaams? Inderdaad het is half Vlaams half Nederlands! Pinten is Vlaams voor een pilsje en Patatten is Hollands. Als je in de patatzaak staat en een Patatje "oorlog" besteld, elke zaak weet wat dat is in Nederland, dat kennen ze dan weer niet in Vlaanderen. Patatten is in Vlaanderen een Aardappel en ik dacht, ze maken van Aardappelen ook Patat dus ach ja waarom geen Vlaams en Hollands door elkaar, ik werk in 2 landen dus ik wil met elk land rekening houden.

 

Het werkterrein van Jettie Pallettie lijkt de laatste jaren meer en meer naar Vlaanderen te zijn opgeschoven. Waarderen zij jouw feestmuziek meer of anders, dan bij ons in Holland?

Inderdaad is het de laatste jaren veelal in Vlaanderen waar ik optreed. Het is zo dat ze mij in Vlaanderen in het "hokje" van ambiance/schlager muziek (zoals zij dat zo mooi verwoorden) gezet hebben en dat is zeer populair bij de zuiderburen. Het wordt heel erg gewaardeerd en er is ook niemand daar die vergelijkbaar is met mijn act. Een unieke act die inderdaad geliefd is bij een groot publiek in de leeftijd van 4 tot 80 dus ja, daar worden heel wat feestjes voor georganiseerd. Omdat de afstanden vaak groot zijn, is het moeilijk dit te combineren met optredens in Nederland. Vlamingen willen zeker zijn dat ik op hun evenement kan komen dus ze boeken ook vaak wel een jaar vooruit. En ja, wie het eerst komt eerst maalt.

 

28 april jl. heb je jubileum gevierd met een feest in Ninove en meteen heb je je album gepresenteerd. Het was een geweldig feest dat begon om 18.00 uur met een persvoorstelling. Verschillende Vlaamse Nieuwsbladen waren aanwezig, als ook de Vlaamse media Showbizzsite Entertainment Today, die verslag maakten van dit feestje. We hadden als verrassing voor de pers de bekende Vlaamse acteur Andy Peelman uitgenodigd om mijn eerste album te overhandigen. Hij is groot fan en vond het super dat hij het album mocht overhandigen. Na mooie woorden van Andy en de overhandiging kon ik de taart aansnijden en alle mensen van de pers nog eens extra te woord staan over hoe het album is ontstaan, hoe de carrière is begonnen en wat de verdere plannen zijn.

 

Om 20.00 uur begon de show met een filmpje van de artiesten die ik uitgenodigd had om samen met mij deze show te maken. Het was een grappig filmpje waar ik op het laatst werd aangekondigd door Willem van de Deurzakkers. Ik begon met mijn eerste optreden. Ik zou 3x die avond een optreden doen van zowel de oude bekende liedjes en wat nieuwe liedjes om de mensen te laten horen wat er zoal op het album staat. Een mooi podium, prachtige lichtset en een grote ledwall. Leuke, grappige privé filmpjes hebben we getoond aan het publiek en mooie achtergrond beelden die ik gemaakt had op mijn nieuwe muziek. Ook de Wereldkampioen veldrijder Sven Nys had speciaal als verrassing een Video boodschap gemaakt die getoond werd op het scherm. Er werd nog een volle winkelkar spullen verloot en de prijsuitreiking van het Vlaams Kampioenschap Patatten schillen (dat eerder via social media gehouden werd) werd bekendgemaakt!

 

De Deurzakkers waren mijn 2 vrienden uit Nederland en de rest van de artiesten zijn Vlaamse collega's: Dimitri Vantomme, Yves Segers, Filip D'haeze en ook Willy Sommers was van de partij, daar heb ik een duet mee gezongen. Het Stardancers showballet zorgde voor extra flair op het podium en er was een gezellige afterparty na de show. Kortom, voor iedereen een geslaagde jubileumshow.  


 180506INTERVIEWjettie01


Wat staat er zoal op het nieuwe album? Er staan 15 liedjes op het album en een bonustrack (het duet met Sam Gooris). Alle liedjes komen uit verschillende hoeken van de wereld. Er is dus niets dat op elkaar lijkt, geen 1 liedje heeft dezelfde klank of stijl, dat maakt mijn album vrij uniek denk ik. Het zijn allemaal liedjes die ik gevonden heb of die me na stonden. Samen met Waylon hebben we ze bewerkt en zoals ze het zo mooi noemen in een nieuw "Pallettie jasje" gestoken. Je zal sommige liedjes zeker herkennen aan de melodielijn, maar verder is niets hetzelfde als de originele track.

 

Wat opvalt is dat in de liedjes van Jettie Pallettie vaak passages van een ander lied zijn verwerkt, bedenk je deze zelf? Ja, dat bedenk ik zelf en ontstaat vaak als we bezig zijn met produceren. Dat is voor mij ook het leuke van oude muziek een nieuw jasje geven. Ik vind iets vaak na 1.5/2 minuten al saai worden dus als het dan een twist krijgt d.m.v. een ander liedje. Dan krijgt het nummer een onverwachte boost en dat wordt zeer gewaardeerd hoor ik van fans en DJ's. Ik probeer altijd een liedje te maken dat vanaf het begin tot het einde leuk is.

 

10 Jaar Jettie Pallettie: als je er op terugkijkt, wat hebben die jaren jou persoonlijk gebracht? Ik heb in 10 jaar heel veel geleerd! Ik was een horecamens maar vanaf geboorte al muzikaal, maar artiest zijn is toch wel even wat anders. Ik ben al 10 jaar alleenstaande moeder die 2 jongens op moest voeden. Inmiddels zijn ze 23 en 18 maar het was vrij moeilijk te combineren in het begin, toch heb ik aan alles een goeie draai kunnen geven. Mijn kids zijn nu zelfstandig en zijn goed terecht gekomen. De jongste gaat nog studeren aan het IBL en ja ik ben blij dat ik dit kan geven aan ze. Creatief bezig zijn met muziek en beloond worden voor die creativiteit is fantastisch dan nog de lovende woorden van familie, publiek en media heeft mij persoonlijk de kracht en doorzettingsvermogen gegeven om door te gaan en te blijven genieten van het applaus. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch ook best trots ben op mezelf, dit vrijwel in mijn eentje voort heb kunnen zetten toen mijn "Godfather" Rob wegviel. Ik viel even in een gat maar heb er weten uit te kruipen. Nu tien jaar verder heb ik nog altijd succes in België en Nederland doordat ik altijd met hart en ziel bij elk optreden van Jettie Pallettie me helemaal geef!

 

Absolute hoogtepunten? Jaren geleden ik dacht 2009 0f 2010 de koninginnennacht in het Ahoy (toen hadden we nog onze Beatrix als hare majesteit) en vorig jaar 2x mogen optreden in het Sportpaleis waar ik in totaal 36.000 mensen heb kunnen bereiken. Super vet en natuurlijk heel indrukwekkend om daar als enige op dat immens grote podium te staan en naar duizenden mensen te zingen. Niettemin moet ik bekennen dat ik ook de kleine gezelschappen ontzettend leuk vind, want dan heb je net iets meer contact met de mensen. Er ontstaan dan vaak hilarische momenten in en met het publiek. Dus dat zijn ook hoogtepunten. Ik ga dan ook bij elk optreden met een zeer tevreden en voldaan gevoel richting huis.    

 

Als het aan Jettie zelf zou liggen, dan gaat ze de 25 ook halen? Oh ja hoor, waarom niet? Ik leef gezond, ik hou m’n conditie op peil, ik slaap goed dus aan mij zal het niet liggen. Ik maak met liefde en plezier nieuwe liedjes en zal bij elk optreden het beste van mijzelf geven. Zolang de mensen van Jettie blijven houden en ze mijn muziek waarderen zie ik niet in waarom ik zou stoppen met hetgeen waar ik goed in ben en graag doe.


180506INTERVIEWjettie04

 

Fotocredit: LindaAllEventPix.be |  https://entertainment-today.be