Logo HHF-HHF Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190104HeaderTalent

 

 

 

 

SprenkelsY-SterrentopperYOURI SPRENKELS

Nominatie HHF-Sterrentopper Beste Talent-2018

Als 3-jarige jongen stond Youri al met een microfoon in de hand mee te zingen met de liedjes van André Hazes. Muziek is dus altijd al zijn passie geweest. Zo begint hij op 13-jarige leeftijd muziek te draaien op feestjes en enkele jaren laten nadat hij samen met Sander Kwarten een duet had gezongen op zijn eigen verjaardag, gaat hij zanglessen volgen. Zo begint hij ook te zingen bij gelegenheden waar hij als Dj is geboekt en wat later volgen optredens bij diverse evenementen. Precies op zijn 18e verjaardag verschijnt vervolgens zijn debuutsingle ‘Ik Moet Me Laten Gaan’.

 

 

 

Naam: Youri Sprenkels

 

Geboortedatum: 17-07-1998

 

Geboorteplaats: St. Willebrord

Woonplaats: St. Willebrord

Facebook/website adres:

https://facebook.com/youri.sprenkels

 

Hoe kwam je in aanraking met het Nederlandstalige lied?

Ik ben opgegroeid met Nederlandstalige muziek, dus daar ga je zelf ook van houden en ik heb nog nooit een andere muziek keuze gehad.. alleen maar Nederlandstalige muziek.

 

Hoe kwam je erachter dat je zingen leuk vond?

Sinds mijn 3 jaar zong ik al nummers van Andre Hazes en Jan Smit mee en nu nog doe ik het nog steeds met heel veel liefde en plezier!

 

Wie vertelde tegen jou als eerste dat je ‘talent’ hebt?

Dat was op een Mega Hollands party van Berry Daamen waar ik voor het eerst het podium opstapte en 2 nummers mocht zingen, waarop iedereen versteld stond te kijken omdat ik vroeger best wel verlegen was.

 

Je eerste optreden voor publiek?

Dat was op een Mega Hollands party van Berry Daamen zo’n 3,5 jaar geleden waar ik gezellig met vrienden was en iemand hoorde me mee zingen met het nummer wat de zanger zong, en die persoon heeft toen geregeld dat ik 2 nummers mocht laten horen aan de mensen en daarna zijn er alleen maar meer optredens uit gekomen.

 

Je eerste officiële boeking verliep?

Dat was een boeking bij een event tussen andere grote namen zoals Django Wagner enz. Waar ik een half uur van me eigen mocht laten horen dus dat was hard werken om een set op te zetten van een half uur, het optreden ging super! Iedereen deed lekker mee en kreeg heel veel goede en leuke reacties wat mij alleen maar motiveert om door te gaan!

 

Voor de eerste keer aan de slag in een studio?

Mijn eerste keer in de studio was bij Manfred Jongenelis, een hele bekende in de muziekwereld waar we gingen bespreken hoe en wat over mijn eerste single ‘ik moet me laten gaan’.

 

Zou je jezelf ook als ‘talent’ willen omschrijven en waarom wel of niet?

Dit vind ik zelf een vervelende vraag, dat laat ik liever aan mijn luisteraars over.


SprenkelsY-Compilatie

 

Heb je zelf voorbeelden van talenten die zijn doorgebroken?

Ja, John West en Tino Martin zijn 2 grote voorbeelden voor me, ik hoop zelf ook zover te komen als hun, dat zou een droom zijn die uitkomt!

 

Hoe denk jij je talent verder te gaan ontwikkelen?

Wat heel belangrijk is, is vooral jezelf te blijven, nooit naast je schoenen te gaan lopen want als je jezelf blijft dan kom je een heel eind!

 

Welke mensen zijn voor jou héél belangrijk rond jouw zangcarrière en waarom?

Mijn ouders, omdat ze volledig achter me staan bij alles wat ik doe.

 

Je meest nerveuze moment tot nu toe?

Dat was de eerste keer op een braderie waar ik een set deed zingen, je krijgt dan weinig aandacht omdat mensen toch bij de kraampjes gaan kijken en je krijgt dan niet zoveel aandacht dan als je op een feest of in een cafe staat te zingen.

 

Wanneer kreeg jij echt een kick tijdens optreden?

Dat was tijdens de havenfeesten in Etten-Leur, mijn eerste keer voor een groot publiek waar ik het nummer van John de Bever ‘jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ zong en dat alle 1000 mensen in die tent uit volle borst mee deed en zong, dat gaf me echt een kick!

 

Het aanbod opkomende artiesten is enorm groot, hoe denk jij je te gaan onderscheiden?

Door vooral me zelf te blijven en sterk in me schoenen te blijven staan en een eigen muziekstijl te ontwikkelen waardoor ik onderscheiden blijf van andere artiesten.

 

Over vijf jaar van nu hoop ik als artiest… grote stappen te hebben gezet in de muziekwereld waardoor mensen door heel Nederland mijn liedjes zullen herkennen en uit volle borst mee kunnen zingen en op veel grote podiums te mogen staan.

 

 

 

 

Hoeveel sterren geeft u dit talent?